illustratie
Algerijnse kippenpoten

Een heerlijk kipsuddergerecht. Ik ben geen expert in de keuken van het Midden-Oosten maar dit staat bij ons regelmatig op het menu. Ik gebruik voor dit gerecht 4 volledige kippenpoten, maar je kunt ook 8 drumsticks gebruiken.

Als eerste blaker je de paprika's. Snij ze doormidden, wrijf ze in met olijfolie en leg ze met de buitenkant boven onder de grill tot ze zwart zijn. Doe ze dan een minuutje of 10 in een afgesloten plastic zak.

Als ze afgekoeld zijn trek je het velletje eraf en snij je ze in stukjes. Doe ze in een staafmixerkom/de foodprocessor samen met: de grofgehakte ui en knoflook, de fijngehakte rawits en gember, de djinten en de ketoembar, de rasp en het sap van 1 citroen en de helft van de gehakte koriander (ook de steeltjes!). Maak er een puree van maar maak het niet te fijn. Een beetje structuur is lekkerder.

Bestrooi de kip met zout en peper en maak met een mes 3 diepe kerven in het vlees. Bak ze in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Zet het vuur lager en voeg de puree toe samen met 4 eetlepels olijfolie. Giet de bouillon erbij en de gehalveerde olijven en laat alles vervolgens een uurtje doorsudderen. (Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen). Roer er voor het serveren de rest van de gehakte koriander en het sap van de andere citroen doorheen.